وجوه تراکنشها در کمتر از ۲۴ ساعت واریز میشود
به گزارش بهشهر بیدار، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: در حال حاضر هر تراکنشی که انجام میشود، پنج صبح روز بعد به حساب اصناف و اشخاص واریز میشود بنابراین، ادعای انتقال پول، ۱۰ الی ۱۲ روز بعد صحت ندارد. به گزارش بانک مرکزی، ناصر حکیمی در خصوص انتقادات طرح شده نسبت به تصمیم اخیر […]
به گزارش بهشهر بیدار، معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی گفت: در حال حاضر هر تراکنشی که انجام میشود، پنج صبح روز بعد به حساب اصناف و اشخاص واریز میشود بنابراین، ادعای انتقال پول، ۱۰ الی ۱۲ روز بعد صحت ندارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر این مدل تسویه حساب از کیفیت مطلوبی نسبت به پول نقد برخوردار است و پیش از باز شدن شعب بانک ها، پول به حساب اشخاص واریز میشود و از این رو نگرانی از باب جایگزینی و یا گرایش به استفاده از پول نقد وجود ندارد.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی همچنین درخصوص ابهامات طرح شده درباره سود متعلق به مبالغ پرداختی، عنوان کرد: اصلاً سودی وجود ندارد و به بیان بهتر این پول به معنای بدهکاری بانک به شخص است؛ لیکن این پول جزو منابع بانک تلقی نشده و سودی نیز به آن تعلق نمیگیرد.
حکیمی در ادامه درباره علت اخذ این تصمیم از سوی بانک مرکزی، تصریح کرد: نکته اصلی این است که اگر کلاهبرداری یا برداشت غیرمجازی از حسابی اتفاق افتد، فرد مالباخته فرصت کافی برای گزارش این موضوع به مراجع قضایی یا پلیس، پیش از اینکه پول از دسترس خارج شود، خواهد داشت. در این زمینه مراکز امداد بانکها به صورت ۲۴ ساعته در هفت روز ایام هفته، میتوانند پاسخگوی مردم باشند و اطلاعات آنها بر روی پایانههای فروش و نیز دستگاههای خودپرداز موجود است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: یکی دیگر از دلایلی که زمینه ساز اخذ این تصمیم بود، کاهش امکان پولشویی و جلوگیری از تراکنشهای مشکوک در شبکه پرداخت نظام بانکی است. ذکر این نکته ضروری است که سیستمها به چند ساعت وقفه برای پردازش اطلاعات درباره سابقه و حد آستانه فعالیت فرد و یا صنفی که تراکنش از سوی آن انجام میشود، نیاز دارند و بر این اساس از تسویه و انتقال وجه تا زمانی که درباره منشأ وجه اطلاع حاصل کنند، جلوگیری میشود. با در نظر داشتن نکات فوق، شبکه پرداخت باید عاری از مبادلات مشکوک باشد و البته این مهم از الزامات تطبیق با استانداردهای روز بین المللی است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید