زورآزمایی عربستان و امارات
به گزارش بهشهر بیدار، درگیری بین شبهنظامیان تحت حمایت امارات و عربستان با هدف نفوذ بیشتر در مناطق جنوبی یمن بهویژه شهر مهم عدن، طی روزهای اخیر به شکل کمسابقهای شدت گرفته است؛ به طوری که بیش از ۲۲۰ نفر از طرفین درگیری ظرف ۲ روز کشته و زخمی شدند. ریشههای اختلاف امارات و عربستان […]
به گزارش بهشهر بیدار، درگیری بین شبهنظامیان تحت حمایت امارات و عربستان با هدف نفوذ بیشتر در مناطق جنوبی یمن بهویژه شهر مهم عدن، طی روزهای اخیر به شکل کمسابقهای شدت گرفته است؛ به طوری که بیش از ۲۲۰ نفر از طرفین درگیری ظرف ۲ روز کشته و زخمی شدند.
با این وجود، دو طرف اماراتی و سعودی به عنوان اعضای اصلی ائتلاف سعودی برای اینکه اختلافاتشان صورت غیر علنی باقی بماند، به حملات خود علیه یمن بویژه در مناطق شمالی آن ادامه دادند تا اینکه در همان سال ۲۰۱۶، هواپیمای جنگی امارات در مرز یمن و عربستان هدف قرار گرفت و امارات متحده عربی نیز عربستان را متهم به سرنگونی هواپیمایش کرده است و ریاض نیز در واکنش به آن، ابوظبی را به حمله به جنگندههایش در بیش از یک منطقه جنوبی متهم کرد.
اختلافات بین دو طرف سعودی اماراتی به صورت غیر علنی ادامه داشت، تا اینکه در ماه مه سال ۲۰۱۷ با برکناری «عیدروس الزبیدی» استاندار عدن و معاون وی علنی شد. این مسئله باعث آغاز تظاهرات و اعتراضهای هواداران الزبیدی و در نتیجه تشکیل «شورای انتقالی جنوب» یمن شد. شورای انتقالی جنوب یمن به ریاست الزبیدی در واقع چند روز پس از برکناری وی و معاونش از استانداری عدن به عنوان دو مقام پرقدرت وابسته به امارات توسط عبدربه منصور هادی، تشکیل شده است.
شورای انتقالی جنوبی به ریاست عیدروس الزبیدی استاندار برکنارشده عدن در مه گذشته با حمایت امارات و با هدف جدایی جنوب یمن از شمال آن تشکیل شده است که به گفته کارشناسان، اختلافات امارات و عربستان بر سر جنوب یمن با تشکیل این شورا افزایش پیدا کرده است.
با ادامه روند اختلافات و علنی شدن آن، هر کدام از کشورهای عربستان و امارات در یمن در صدد حذف دیگری برآمدند، آن هم به رغم اینکه طرفین توافق کردند در جنگ علیه ارتش یمن و انصارالله که کنترل تمام استانهای شمالی را در دست دارد، متحد باشند؛ به گونهای که عربستان سعودی به دنبال سیطره بر شمال یمن تا صنعا بوده است و امارات متحده عربی از شبه نظامیان وابسته به ائتلاف در استانهای جنوبی حمایت میکند.
اعضای «شورای انتقالی جنوب» به ریاست الزبیدی استاندار سابق عدن هفته گذشته نشستی را در در شهر عدن در اعتراض به «فساد» مسئولان دولت مستعفی وابسته به عربستان و همچنین در اعتراض به حضور «نظامی» نیروهای شمالی یمن در استانهای جنوبی این کشور، برگزار و در این شهر اعلام حالت فوقالعاده کردند و برای برکناری دولت مستعفی به ریاست «احمد بن دغُر»، یک هفته مهلت تعیین کردند و در آن خواستار براندازی دولت عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن شدند.
زیادهخواهیهای امارات و عربستان در یمن اکنون منجر به اختلافات گستردهای در میان ساکنان جنوب یمن شده است و عملا مردم این منطقه به دو طیف هوادار براندازی دولت مستعفی به ریاست عبدربه منصور هادی یا ادامه حمایتها از آن تقسیم کرده است.
این موضوع ابوظبی را بر آن داشت که برای کاهش نفوذ عربستان سعودی در استانهای جنوبی یمن از جمله عدن تلاش کند و از همین روی شهر مهم بندری عدن طی روزهای اخیر شاهد شدیدترین تنش و درگیری بین شبه نظامیان وابسته به شورای انتقالی جنوب یمن وابسته به امارات و شبه نظامیان طرفدار عبدربه منصور هادی رئیس جمهور فراری دولت مستعفی یمن است و همه پروازهای ورودی و خروجی عدن نیز به حالت تعلیق درآمده است.
نشریه آمریکایی هیل درباره تحولات اخیر عدن نوشت: عربستان در یمن به بنبست رسیده است و داستان واقعی یمن این است که عربستان از لحاظ نظامی در این کشور به دردسر افتاده و خطر احتمالی جنگی با دامنه گستردهتر وجود دارد که منافع ایران را با هزینه اندک تامین کند (جزئیات بیشتر).
منابع محلی یمن میگویند که ظرف ۲ روز گذشته بیش از ۲۲۰ نفر از طرفین درگیر در عدن کشته و زخمی شدند و با توجه به واقعیتهای جدید تحولات جنوب یمن و تشدید اختلافات و کشمکش بین عربستان و امارات بر سر نفوذ بویژه در جنوب یمن، انتظار میرود که درگیریها میان ریاض و ابوظبی در هفتههای آینده افزایش یابد، زیرا امارات عربی متحده مصمم است تا استراتژی خود را برای کنترل جنوب یمن و تسلط بر تمامی جزایر و بنادر سرعت ببخشد.
شبه نظامیان تحت حمایت امارات در ادامه درگیری با شبه نظامیان وابسته به دولت مستعفی یمن تحت حمایت عربستان سعودی، تعدادی از مرکز امنیتی دولت مستعفی یمن در عدن را تحت کنترل خود درآوردند.
شبکه الجزیره گزارش داد که لشکر چهارم گارد ریاست جمهوری یمن در عدن پس از حملات جنگندههای اماراتی، سقوط کرده است و سقوط لشکر چهارم پس از توافق بر سر آتش بس زیر نظر ائتلاف سعودی صورت گرفته است.
شبکه روسیاالیوم گزارش داد که لشکر چهارم زرهی که آخرین تیپ حفاظت از کاخ ریاست جمهوری یمن در دار سعد شهر عدن محسوب میشود، به تصرف شبه نظامیان «شورای انتقالی» تحت حمایت امارات درآمده است. شبهنظامیان تحت حمایت امارات امروز کاخ ریاست جمهوری یمن در عدن را به محاصره خود درآوردند.
دولت فرانسه و آمریکا نیز با ابراز نگرانی از درگیری بین شبهنظامیان عربستان و امارات، خواستار خویشتنداری تمام طرفها و اجتناب از خونریزی بیشتر در عدن شدند.
«عبدربه منصور هادی» رئیسجمهور مستعفی نیز گفته است: «با توجه به تشدید درگیریها بین عناصر مسلح تحت حمایت امارات و عربستان در عدن اعلام کرد که جنگ و درگیری بین دو طرف در عدن هر چه سریعتر باید متوقف شود.» «احمد بن دغر» نخستوزیر دولت مستعفی یمن نیز رویدادهای اخیر عدن را کودتای علیه دولت خود خوانده است.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید