۹ خوراکی خوشمزه که نباید خام خورد
به گزارش بهشهر بیدار،بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود به آنچه میخورید، وابسته است. برخی مواد غذایی در حالت خام از ارزش تغذیهای بیشتری برخوردار هستند، در شرایطی که برخی دیگر در حالت پخته مغذیتر هستند.به نقل از سلامت نیوز ، میدانیم که از مصرف برخی مواد غذایی مانند گوشت قرمز و تخم مرغ […]
به گزارش بهشهر بیدار،بدن برای تامین انرژی مورد نیاز خود به آنچه میخورید، وابسته است. برخی مواد غذایی در حالت خام از ارزش تغذیهای بیشتری برخوردار هستند، در شرایطی که برخی دیگر در حالت پخته مغذیتر هستند.به نقل از سلامت نیوز ، میدانیم که از مصرف برخی مواد غذایی مانند گوشت قرمز و تخم مرغ به صورت خام باید پرهیز کرد، زیرا میتوانند موجب شکل گیری برخی مشکلات سلامت شوند. در ادامه با برخی دیگر از مواد غذایی که هرگز نباید آنها را به صورت خام مصرف کنید، بیشتر آشنا میشویم.
سیب زمینی
سیب زمینی یکی از مواد غذایی پر مصرف در جهان است، اما از خوردن آن به صورت خام باید پرهیز کرد. مصرف سیب زمینی خام موجب نفخ و اثرات ناخوشایند معدی رودهای میشود، زیرا این ماده غذایی حاوی نشاستههایی است که در برابر گوارش مقاوم هستند. اگر سیب زمینی به مدت طولانی در محیطی گرم یا مرطوب نگهداری شود میتواند سبز شده و سمی به نام سولانین تولید کند. اگر سیب زمینی سبز شده است، از مصرف آن باید در هر حالتی پرهیز کنید، زیرا سولانین میتواند موجب مسمویت غذایی شود.
یوکا
یوکا یک سبزی ریشهای و سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است. اما یک ماده بالقوه کشنده نیز در یوکا وجود دارد. برگها و ریشههای یوکای خام حاوی گلیکوزیدهای سیانوژنیک هستند. این مواد شیمیایی در صورت مصرف سیانید آزاد میکنند. یوکا یک ماده غذایی خوراکی است به شرط آن که به خوبی شسته شود، پوست گرفته شود و پیش از خوردن پخته شود.
لوبیا قرمز
لوبیا قرمز یکی دیگر از مواد غذایی پر مصرف است که در صورت استفاده به روشی اشتباه میتواند خطرناک باشد. لوبیا قرمز سرشار از پروتئین، فیبر، و آنتی اکسیدانها است، اما مصرف آن به صورت خام میتواند معده را حسابی به دردسر اندازد. لوبیا قرمز نپخته حاوی فیتوهماگلوتینین سمی است که میتواند شرایط ناخوشایند معدی رودهای و علائمی مشابه با مسمومیت غذایی را ایجاد کند. پیش از مصرف لوبیا قرمز حداقل به مدت ۱۰ دقیقه آن را بجوشانید.
هات داگ
هات داگ یک خوراکی مغذی محسوب نمیشود، اما مصرف خام آن میتواند خطرناک باشد. این تصور اشتباه وجود دارد که هات داگ پیش از این که برای فروش عرضه شود یک مرحله پخت را پشت سر گذاشته و از این رو میتوان آنها را پس از خرید و بدون هیچ روش پخت و پز اضافه مصرف کرد. اما بنابر گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، هات داگهای بسته بندی شده میتوانند با باکتری لیستریا آلوده شده باشند، که این باکتری تنها با حرارت دیدن مجدد هات داگ از بین میرود.
شیر
ممکن است نام شیر خام را شنیده باشید. ما شیر را نمیپزیم، اما شیر خام وجود دارد و میتواند یک خوراکی خطرناک باشد. شیری که به صورت مستقیم از گاو دوشیده شده و پاستوریزه نشده است میتواند حاوی باکتریهای مضر ئی. کولای و سالمونلا باشد. بنابر گزارش سازمان غذا و داروی آمریکا، شیر خام نسبت به دیگر محصولات لبنی ۱۵۰ برابر احتمال بیشتری دارد موجب بیماریهای غذایی شود.
جوانهها
جوانهها از جمله مواد غذایی سالم در نظر گرفته میشوند. با این وجود، جوانههای یونجه و تربچه میتوانند حاوی باکتریهای مضر ئی. کولای، سالمونلا، و لیستریا باشند. جوانهها در شرایط گرم و مرطوب پرورش داده میشوند، که محیطی مناسب برای تکثیر این باکتریها نیز محسوب میشود. بر همین اساس، اگر قصد خرید جوانهها را دارید آنها را به صورت تازه خریداری کرده و پیش از مصرف شستشو و پختن را فراموش نکنید.
بادام تلخ
بادامی که میشناسیم و از مصرف آن لذت میبریم به نام بادام شیرین شناخته میشود و فواید سلامت مختلفی را نیز ارائه میکند. اما گونهای دیگر به نام بادام تلخ نیز وجود دارد که حاوی اسید هیدروسیانیک، ترکیبی خطرناک از سیانید هیدروژن و آب، است. تنها ۷۰ گرم بادام تلخ برای مرگ یک فرد بالغ کافی است. اما اگر بادام تلخ را بپزید میتوانید آن را مصرف کنید.
آرد
مصرف آرد خام میتواند به اندازه مصرف تخم مرغ خام مشکل آفرین باشد. طی سالهای اخیر، سازمان غذا و داروی آمریکا و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا آرد خام را به عنوان یک خطر بالقوه برای سلامت انسان معرفی کرده اند. طی سفر خود از ساقه گندم تا قفسه سوپرمارکت، آرد ممکن است با عوامل بیماریزا مانند باکتری ئی. کولای در تماس باشد، که تنها در صورت پختن از بین میروند.
بادنجان
با احتیاط به بادنجان خام نزدیک شوید. بادنجان خام حاوی سولانین است که یک ماده سمی مشکل آفرین است و همان گونه که اشاره شد در سیب زمینی سبز شده نیز وجود دارد. بادنجانهای جوان یا آنهایی که زود برداشت میشوند حاوی بیشترین میزان از این سم هستند. البته برای تجربه اثرات معدی رودهای ناخوشایند ناشی از مسمویت با سولانین باید مقدار زیادی بادنجان خام مصرف کنید، اما بهترین گزینه پختن این ماده غذایی پیش از مصرف است. افزون بر این، برخی افراد ممکن است به مقادیر اندک بادنجان خام نیز آلرژی داشته باشند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید