بحران خشکسالی؛ تهدید جدی برای بهشت پرندگان ایران
به گزارش بهشهر بیدار ؛ میانکاله که بهشت پرندگان شناخته میشود، با چالش خشکسالی دست و پنجه نرم میکند و برای اینکه این تالاب به سرنوشت ۶تالاب دیگر کشور که از لیست کنوانسیون رامسر به مونترو تغییر وضعیت دادهاند دچار نشود خیلی زود باید راهکارهای عملیاتی جهت احیای آن آغاز شود.
آغاز تغییرات در ورودی حقآبه تالاب میانکاله به یک دهه پیش بازمیگردد؛ از زمانی که کشاورزی به دنبال رونق بود و چاههای مجاز و غیرمجاز زیادی بدون ضابطه در بستر و هم در حوضه آبریز حفر شد و تغییرات اقلیمی نیز مزید بر علت شد.
با توجه به خشکی ۱۵ هزار هکتاری در غرب و قسمتهایی از سواحل شمالی و جنوبی میانکاله و اینکه ممکن است این قسمتها به کانون ریزگرد تبدیل شود لذا علاج واقعه قبل از وقوع این بود که هم در ستاد ملی و هم در یک کارگروه تخصصی به میانکاله نگاه جدی شود.
و پناهگاه حیات وحش میانکاله یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری ایران است که در نزدیکی شهرستان بهشهر واقع در استان مازندران قرار دارد. این تالاب که به میان قلعه نیز معروف است با گونههای گیاهی و جانوری متنوع خود، سالیانه پذیرای تعدا بسیار زیادی از گردشگران است. آب تالاب میانکاله از رودخانههای کوچک و بزرگی تامین میشود که از نواحی شمالی رشته کوه البرز سرچشمه میگیرند.
این شبهجزیره تماشایی با تپههای ماسهای و انواع درختها، درختچهها و گیاهان علفی پوشیده شده است. هر سال، گونههای رو به انقراض و بسیار کمیاب پرندگان از سراسر جهان به این تالاب مهاجرت کرده و مدتی را در این مکان خیالانگیز سپری میکنند. از این جمله، میتوان به پلیکانهای پاخاکستری، قوهای فریادکش، فلامینگوها، طاووسکها و غازهای پازرد اشاره کرد. از سوی دیگر، نادرترین آبزیان و ماهیهای دریای مازندران از جمله، ماهیان خاویاری، کپور ماهیان، فکهای خزری و بسیاری انواع دیگر، سواحل میانکاله را برای تخمریزی و زاد و ولد انتخاب میکنند.
شبهِجزیره میانکاله شبه جزیرهای است در منتهیإلیهِ جنوبِ شرقیِ دریای خزر، در دوازدهکیلومتریِ شمالِ شهرِ بهشهر واقع در استان مازندران ایران. مساحت آن بیش از شصتوهشتهزار هکتار و ارتفاعِ آن بینِ ۱۵ تا ۲۸متر کمتر از سطحِ دریای آزاد است. شبه جزیره میانکاله، خلیج گرگان و جزیره آشوراده بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله می باشد. شبه جزیره میانکاله به همراه خلیج گرگان در زمره پناهگاههای حیات وحش کشور می باشند که به علت اهمیت زیاد آن به عنوان ذخیره گاه زیست کره در جهان ثبت گردیده است و به علت وجود پوششهای درختچهای و امنیت کافی، محل زیست دائمی قرقاول خزری و دراج نیز می باشد همچنین پوشش گیاهی و جانوری ویژه و چشم اندازهای طبیعی و متنوع آن به ویژه در منطقه ساحلی، این محدوده را یکی از قطبهای مهم گردشگری در استان گلستان و شمال کشور مبدل کرده است.
انتهای خبر/
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید