ژله و پاستیل اثری بر استحکام استخوانها دارد؟
به گزارش بهشهر بیدار، دکتر حسن فرهاد غیبی، با بیان این مطلب اظهار کرد: در تهیهی انواع ژلههای خوراکی از ژلاتین یا پکتین استفاده میشود که این اطلاعات باید بر روی بستهی ژله درج شده باشد. برخی ژلهها نیز بر پایهی پکتین هستند که این ماده به صورت فیبر محلول پلی ساکاریدی در دیوارهی سلولی برخی […]
به گزارش بهشهر بیدار، دکتر حسن فرهاد غیبی، با بیان این مطلب اظهار کرد: در تهیهی انواع ژلههای خوراکی از ژلاتین یا پکتین استفاده میشود که این اطلاعات باید بر روی بستهی ژله درج شده باشد. برخی ژلهها نیز بر پایهی پکتین هستند که این ماده به صورت فیبر محلول پلی ساکاریدی در دیوارهی سلولی برخی میوها مانند سیب، به، هویج، مرکبات و میوههای نرم وجود دارند. پکتین میزان جذب پایینی داشته و در انتهای روده هضم میشود. ژلاتین و پکتین تنها به افزایش حرکات روده و پیشگیری از یبوست کمک میکنند و ژلاتین در این خصوص تاثیر بیشتری دارد.
وی افزود: ژلاتین مادهای بیرنگ، شفاف، بیمزه و بدون بو است که از استخوانهای اسفنجی و پوست حیواناتی مانند گاو، گوسفند و در برخی موارد شتر تهیه میشود که ۸۰ درصد از آن را پروتئین و اسید آمینهها تشکیل میدهند. تمامی ژلههایی که به صورت مزهدار و رنگدار در بازار موجود هستند، به روش صنعتی و با استفاده از اسانسها و رنگهای خوراکی تغییر داده شدهاند و همین مواد افزودنی ممکن است سبب بروز برخی مشکلات در مصرف کنندگان شود و این در حالی ست که خود ژلاتین هیچ ضرری برای مصرف کننده ندارد.
وی در ادامه با اشاره به ترکیبات تشکیل دهندهی پاستیل گفت: ژلاتین یا پکتین، شکر، رنگهای خوراکی و شربت گلوکز از ترکیبات سازندهی پاستیل هستند. پاستیل و ژله در افراد مبتلا به فشار خون بالا، بیماریهای قلبی، عروقی و دیابت با دقت بیشتری مصرف شوند.
این متخصص تغذیه با بیان این که در شیرین کردن این محصولات از قندهای مصنوعی استفاده میشود، عنوان کرد: در برخی موارد میزان شیرینی پاستیلها حدود ۲۰۰ الی ۶۰۰ برابر قند معمولی است و ذائقهی فرد را تغییر داده و سبب میشود تا افراد شیرینیهای معمولی را نپسندند و به سمت خوردنیهای بسیار شیرین بروند.
وی با تاکید بر این که از پاستیلهای فلهای، خارجی و بستهبندی نشده استفاده نکنید، اظهار کرد: میزان رنگهای مجاز خوراکی مورد استفاده در کشور ما حدود شش رنگ و در سایر کشورها بیشتر است، از این رو در تهیهی پاستیلهای خارجی ممکن است از رنگهایی استفاده شود که در کشور ما مورد تایید نیست. همچنین در تهیهی برخی پاستیلها از ژلاتین حیوانات حرام گوشت یا حیواناتی که ذبح حلال ندارند، استفاده میشود که خوردن آن مورد تایید نیست.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به نرم بودن بافت پاستیل، بهتر است از دادن آن به خردسالان خودداری شود؛ چرا که در بسیاری از موارد خفگی خردسالان با آن گزارش شده است. همچنین مصرف کنندگان از پاستیلهای ایرانی بستهبندی شده استفاده کرده و به علامت سیب یا نشان استاندارد سازمان غذا و دارو بر روی بسته توجه کنند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید