چه کسی برای اولین بار حضرت محمد (ص) را رسول الله خطاب کرد
به گزارش بهشهر بیدار، برای اولین بار چه کسی حضرت محمد (ص) را یا رسول الله خطاب کرد؟ د رادامه پاسخ این پرسش را به نقل از اسلام کوئیست میخوانید. پاسخ اجمالی بر اساس آنچه در روایات آمده، اولین بار جبرئیل امین حضرت محمد (ص) را “رسول الله” خطاب کرد. راوندی در کتاب قصص الانبیاء […]
به گزارش بهشهر بیدار، برای اولین بار چه کسی حضرت محمد (ص) را یا رسول الله خطاب کرد؟ د رادامه پاسخ این پرسش را به نقل از اسلام کوئیست میخوانید.
بر اساس آنچه در روایات آمده، اولین بار جبرئیل امین حضرت محمد (ص) را “رسول الله” خطاب کرد. راوندی در کتاب قصص الانبیاء روایتی از علی بن ابراهیم بن هاشم که از راویان مورد اطمینان و مورد وثوق است نقل کرده، مبنی بر این که پیامبر گرامی اسلام در سن سی و هفت سالگی (قبل از بعثت) در خواب میدید که در حال چوپانی است و شخصی نزد او آمده و میگفت: “یا رسول الله”! حضرت از او پرسید تو کیستی؟ گفت: من جبرئیل هستم! خدا مرا فرستاده تا تو را به عنوان رسولش قرار دهم!
پاسخ تفصیلی
بر اساس آنچه در روایات آمده، اولین بار جبرئیل امین حضرت محمد (ص) را “رسول الله” خطاب کرد. راوندی در کتاب قصص الانبیاء روایتی از علی بن ابراهیم بن هاشم که از راویان مورد اطمینان و مورد وثوق است نقل کرده، مبنی بر این که پیامبر گرامی اسلام در سن سی و هفت سالگی (قبل از بعثت) در خواب میدید که در حال چوپانی است و شخصی نزد او آمده و میگفت: “یا رسول الله”! حضرت از او پرسید تو کیستی؟ گفت: من جبرئیل هستم! خدا مرا فرستاده تا تو را به عنوان رسولش قرار دهم! پیامبر این مسئله را کتمان میکرد و برای کسی باز گو نمیکرد… “. [۱]طبق این روایت جبرئیل برای اولین بار این خطاب را به کار برد.
بعد از مبعوث شدن حضرت محمد به نبوت، تمامی علاقهمندان به آن حضرت، از جمله حضرت علی (ع) آن حضرت را با کلماتی مانند یا رسول الله خطاب میکردند. اما بعضی از مسلمانان که قدر پیامبر اکرم (ص) را نمیدانستند و مؤدبانه ایشان را صدا نمیزدند. در کوچهها راه میرفتند و انگار هم پایه خودشان را مورد خطاب قرار داده باشند یا محمد، یا محمد، میگفتند. پس خدای لطیف این بی احترامی را تاب نیاورد و فرمود:: “صدا کردن پیامبر را در میان خود، مانند صدا کردن یکدیگر قرار ندهید … “. [۲]
[۲]نور،۶۳، “لا تَجْعَلُوا دُعاءَ الرَّسُولِ بَیْنَکُمْ کَدُعاءِ بَعْضِکُمْ بَعْضا… “. در این زمینه، ر. ک: بحار الانوار، ج. ۱۶، ص. ۳۳۶.
[۳]محمد بن شهرآشوب، مناقب آل ابی طالب، ج. ۳، ص. ۳۲۰، مؤسسه انتشارات علامه، قم، ۱۳۷۹ هـ ق.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید